NINA JUNE

Op 26 november 2021 bracht Nina June haar nieuwe album ‘Meet Me on The Edge of Our Ruin’ uit.

De zangeres en songschrijfster vertelt op haar album over sporen van vergane romances, veranderende relaties, voorbije vriendschappen en haar zorgen over de omgang van de mens met de natuur. “Vanaf het punt dat we kunnen terugkijken op de ruïnes die we achterlaten, ontvouwt zich een uitnodiging tot het varen van een nieuwe koers voor de toekomst. Waar ga ik heen vanaf hier?”

Tussen de lockdowns in reisde Nina meerdere malen op en neer naar Londen om te werken met producer Duncan Mills (Florence + The Machine, Jake Bugg, Jamie Cullum). Samen combineren ze de karakteristieke en organische klanken van piano en gitaar met gruizige soundscapes, om zo klank te geven aan de ruïnes die Nina bezingt. Geluiden van dolende mensen, kolkende wateren en woedend natuurgeweld vormen de bedding voor Nina’s teksten en melodieën, aaneengeregen door de sprookjesachtige strijkersarrangementen van Sally Herbert (Björk, Mumford & Sons, London Grammar).

‘Meet Me on The Edge of Our Ruin’ is de opvolger van Nina Junes album ‘Bon Voyage’ en de EP ‘Shadows & Riddles’ waarvan de songs al meer dan 25 miljoen keer werden beluisterd op de streamingdiensten. De artieste speelde shows van Amsterdam tot New York en van Berlijn tot aan Milaan. Meerdere van haar songs werden gebruikt in (inter)nationale films en series. In 2018 won de singer-songwriter de Zilveren Notekraker voor de meest opvallende artistieke prestatie van dat jaar.

Van ‘Meet Me on The Edge of Our Ruin’ bracht Nina onder meer de singles ‘Rainbow Ashes’ en ‘World on Fire’ uit.

Nina’s muziek laat zich het best beschrijven als ‘melancholic nostalgia’ en roept daarmee de vergelijking op met artiesten als Ane Brun, Air en The Paper Kites.

De pers over “Meet Me on The Edge of Our Ruin”:
● ★★★★★ “Dit is een creatie van een artieste die inmiddels elk aspect van haar stiel tot in alle finesses beheerst” – Lust For Life

● “Gezongen met een magistrale stem waar zelfs de klimaatontkenners het warm van zullen krijgen”- Oor
● “… zo intens mooi als “Jeremiah Blue’, met zijn grootse zanglijn en dramatische crescendo, zullen we het dit jaar jaar niet vaak meer horen” – NRC
● ‘‘’Meet Me on The Edge of Our Ruin’ is in alle opzichten een voltreffer”- Krenten uit de Pop

NINA JUNE

Tour Data

Social Media

Boekingsmogelijkheden

Boeken