THE LIGHTHOUSE

β€œSongs that feel like Fridays”: zo omschrijft de Leuvense groep hun eigen muziek. Volgens The Lighthouse zijn vrijdagen, of liever vrijdagavonden, bedoeld om je zonder zorgen onder te dompelen in de nacht. Dan kan zowel met opzwepende beats en catchy lyrics als met een bedwelmende gelaagdheid van gitaar en synths, die bij tijden haast mysterieus aandoet.

Het recept van The Lighthouse blijkt succesvol en een lange lijst van vele hoogtepunten volgt: winnaar β€˜De Nieuwe Lichting 2017’, meer dan 200 shows in binnen- en buitenland (oa AB, Pukkelpop, Het Depot, Melkweg (NL), Maanrock, Suikerrock, Crammerock en zelfs het Sziget Festival in Boedapest) en airplay op Studio Brussel, MNM, Radio 2, PURE FM, Willy, KINK (NL), 3FM (NL), etc.

Na de release van de Β β€˜Joyride’ Ep 2017 en hun debut album “Whatever Comes Our Way” eind 2019 – samen goed zijn voor bijna 3,5 miljoen Spotify streams – moet de groep op zoek naar een nieuwe frontman. Die vinden ze in multi-instrumentalist en zanger Willem Zelck, die met zijn solo-project ook reeds hoge ogen gooide in de Nieuwe Lichting van 2018.

Met Zelck in de band, waait er een nieuwe frisse wind door The Lighthouse en vloeit de inspiratie rijkelijk. In 2022 komt de band met een nieuwe EP waarbij ze de grenzen van hun sound opzoeken, zonder hun pop-achtergrond te verwaarlozen. En een volgende EP ligt al klaar voor 2023. The Lighthouse is in ieder geval klaar om alle podia in binnen en buitenland te bestormen met een pak nieuwe nummers onder de arm.

http://www.thelighthousesound.com

THE LIGHTHOUSE

Tour Data

Social Media

Boekingsmogelijkheden

Boeken