SOPHIE STRAAT

Protestzangeres Sophie Straat maakte een bliksemstart van haar carrière mee. Debuut EP ’T Is Niet Mijn Schuld’ (2020) won een Edison en voor debuutalbum ‘Smartlap Is Niet Dood’ (2023) volgden nominaties voor 3FM Awards, Edisons en de Amsterdamprijs voor de Kunst. Binnen een paar jaar groeide Sophie Straat uit tot “het boegbeeld van de generatie twintigers die maatschappelijk betrokken is” (-Volkskrant) en verzamelde haar muziek meer dan vijftien miljoen streams. De band maakte indruk op festivals van ITGWO tot BKS en van Wildeburg tot Lowlands, Lokerse Feesten en Pukkelpop (BE), maar ook met uitverkochte clubtours en eigen festival Protestfest.

Naast haar muziek maakt Sophie als multidisciplinair kunstenaar ook artwork, foto’s en films, zoals korte film ‘Mooier Als Je Lacht’ die om drie albumsongs draait.

Sophie Straat is hier om iets te vertellen met haar protestliederen, met als uiteindelijke doel om verandering teweeg te brengen. Want de wereld is kut en wordt alleen nog maar kutter, maar “de revolutie is niet meer te stoppen” (-De Standaard, BE).

SOPHIE STRAAT

Tour Data

Social Media

   

Boekingsmogelijkheden

Boeken